T O T Ó

MN
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc német meccs mellett hat olasz a hét végi szelvényen, és rajta a Serie A csúcstalálkozója, a Milan–Inter derbi. A piros-feketék legutóbb 1-0-ra kikaptak Palermóban (előtte az utolsó Barival csak 1-1-et játszottak a San Siróban), és az előnyük a tabella élén két pontra olvadt a címvédő előtt. Ám a BL-győztes sem mutatott nagy formát az előző fordulóban, hazai pályán csak 1-0-ra verte a gyöngécske Leccét. Novemberben a Milan vendégként 1-0-ra nyert, most a kék-feketék visszavághatnak, és a gólszerző Ibrahimovictól nem kell tartaniuk, mert eltiltás miatt nem játszhat. Sérülése után viszont Pato, Van Bommel és Boateng talán visszatérhet a listavezetőhöz. Az Interből sárga lapjai miatt Lúcio kimarad. A bronzéremért folyó harcban a Napoli (3.) lerázhatja a Laziót (5.), a Catania (15.)–Palermo (8.) szicíliai rangadó vendégsikert ígér. A Bundesligában éllovas Dortmund az őszszel 4-0-ra nyert Hannoverben, s bár áldozata jelenleg meglepetésre harmadik a tabellán, az erőviszonyok aligha változtak a viszszavágóra. Ha a címvédő Bayern München (4.) is hozza a kötelezőt, és elintézi a Mönchengladbachot (18.), akkor felkapaszkodhat a dobogóra. A 2009-es bajnok, jelenleg viszont a kiesés ellen harcoló Wolfsburgnak (17.) le kell győznie a Frankfurtot (14.).

13. heti tippjeink
1. Bayern München–Mönchengladbach 1
2. Bremen–Stuttgart X, 1
3. Dortmund–Hannover 1
4. Kaiserslautern–Leverkusen 1, 2
5. Mainz–Freiburg X, 1
6. Hoffenheim–Hamburg 2, X
7. Köln–Nürnberg X, 1
8. Wolfsburg–Frankfurt 1
9. Milan–Internazionale 2
10. Napoli–Lazio 1
11. Catania–Palermo 2
12. Cesena–Fiorentina X, 2
13. Lecce–Udinese 2, X
+1 Roma–Juventus X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.