Tisztújítás az MKP-ban

A csallóközi Nagymegyeren tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Koalíció Pártja, amelyen a tavalyi sikertelen parlamenti választások után megtartott rendkívüli kongresszuson megválasztott pártvezetés méretteti meg magát. Ezt megelőzően az MKP valamennyi helyi szervezete és járási szerve is megújult.

Neszméri Sándor
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek ellenére a tisztújító közgyűlést egyfajta bizonytalanság övezi, mert az utóbbi hetekben a párt volt elnöke, Csáky Pál, aki a parlamenti választások után mondott le és vonult vissza, többször is azt nyilatkozta, kész visszatérni a párt vezetésébe. A helyi szervezetek évzáróin négy esetben is az elnöki posztra jelölték, ami az MKP alapszabálya értelmében azt jelenti, kihívója lehet Berényi Józsefnek, amennyiben a közgyűlésen nem nyilatkozik arról, hogy nem kíván visszatérni a párt élére. A pozsonyi Új Szó értesülései szerint Csáky alelnöki posztra pályázik, de a volt elnök ezt sem cáfolta vagy erősítette meg.
Berényi József lapunknak nyilatkozva elmondta, maga sem tudja, lesz-e kihívója, s ha igen, menynyi – minthogy a közgyűlésen minden küldöttnek joga van a párttagok közül bárkit jelölni bármilyen posztra. „Függetlenül a jelöltek számától vagy kilétüktől, megmérettetem magam, mert tiszta lelkiismerettel tudok a küldöttek elé állni, az elmúlt kilenc hónapban teljesítettem minden olyan feladatot, amelyet tavaly elnökként megígértem. Rend van a pártban, nem került sor tömeges elvándorlásra, sőt: nyitni tudtunk új tagok irányába, kiváló szakemberek és tehetséges fiatalok erősítik az MKP-t” – állítja Berényi. „A legfontosabb feladatunkat is teljesítettük, a helyhatósági választáson Szlovákia déli járásaiban megerősödött a párt, több mint kétszáz polgármesterünk van, amivel az MKP a negyedik legerősebb politikai tömörülés” – szögezte le az elnök. A tisztújító közgyűlésen az elnökön kívül öt szakmai alelnököt és 15 tagú országos elnökséget választ a több mint 320 küldött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.