Totó

Munkatársunktól
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc mérkőzés a német, további hat pedig az olasz bajnokságból szerepel a totó 14. heti 2. fordulójának szelvényén. Egész Németországot érthetően a Schalke milánói bravúrja tartja lázban. A gelsenkirchenieknek azonban hamar ocsúdniuk kell, mert miközben a Bajnokok Ligájában menetelnek, s fél lábbal már az elődöntőben érezhetik magukat, a Bundesligában lassacskán a kiesés szele legyezgeti őket. Hat fordulóval a zárás előtt csupán öt pont az előnyük a pillanatnyilag legjobb kiesőként tizennyolcadik Wolfsburg előtt. S láss csodát, a hét végén éppen Schalke–Wolfsburg az egyik párosítás. A meccs érdekességei ezzel nem merülnek ki. A Schalkétől két hete menesztett edző, Felix Magath éppen korábbi sikerei helyszínén, Wolfsburgban vállalt munkát. Reálisan nézve a Schalke a párharc esélyese. Jó formáját a múlt hét végi bajnoki siker (a St. Pauli vendégeként 2-0-s győzelem) is mutatja, miközben a Wolfsburg hazai pályán csak 1-1-re ment a 13. Frankfurt ellen.
A már egy hónapokkal ezelőtt bajnoknak kikiáltott Dortmund akár még forró pillanatokat élhet meg. A 29. fordulóban Hamburgba látogat, ahol senki sem mehet biztosra. Üldőzője, a Leverkusen hét ponttal van lemaradva, de a St. Pauli ellen (17.) kötelező győzelem elébe néz. A Bayern Münchennek már csak a harmadik hely megtartása lehet a célja, ennek érdekében Nürnbergben (6.) kellene nyernie, ám itt meglepetés is érheti. Kérdés, hogy Louis van Gaal mennyire tudja egyben tartani a csapatot, amelynek a nyártól már nem ő lesz az edzője.
Az Internazionalét két sokk is érte az elmúlt napokban. A múlt hét végén 3-0-ra elvesztette a milánói derbit, kedd este pedig a Schalke űzött belőle gúnyt a BL-ben. Az Inter valószínűleg jól teszi, ha az idény hátralévő részében az olasz bajnokságra összpontosítja az erőit. Itt még nincs lefutva az aranyéremért folyó verseny. Harmadik helyezettként az Internek a Milannal szemben öt, a Napolival két pont a hátránya, de hét forduló még hátravan. Amolyan felhozó meccsen a Chievót (13.) kellene legyőzni hazai pályán. Ha ez nem megy, akkor semmi sem. Ráadásul a Milanra és a Napolira is sokkal nehezebb feladat vár a Fiorentina (9.), illetve a Bologna (11.) vendégeként. Bár az idény során már hozzászokhattunk, mégis furcsa a Romát és a Juventust a hatodik, illetve a hetedik helyen látni. Ahonnan ráadásul nem is olyan könnyű elmozdulni. A fővárosiak a meglepetésre negyedik Udineséhez látogatnak – egy pont reményében.

14. heti Tippjeink
1. Hannover–Mainz 1, X
2. Freiburg–Hoffenheim 1, X
3. Nürnberg–Bayern München 2
4. Schalke–Wolfsburg 1
5. Hamburg–Dortmund 1, 2
6. Stuttgart–Kaiserslautern 1, 2
7. Mönchengladbach–Köln 1, X
8. Leverkusen–St. Pauli 1
9. Internazionale–Chievo 1
10. Udinese–Roma 1, X
11. Juventus–Genoa 1
12. Lazio–Parma 1
13. Bologna–Napoli X, 2
+1 Fiorentina–Milan X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.