Trendinek tartják a lopást a gyerekek

Nem tartja elítélendőnek a gyerekek 65 százaléka a kisebb értékű lopást, 53 százalékuk 12–15 éves korban már nemi életet akar élni, 13 százalékuk pedig bizonyos helyzetben a gyilkosságot is indokoltnak tartja – derül ki a Kaposvári Egyetem pedagógiai kara hallgatói által készített felmérésből.

Munkatársunktól
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutatás ijesztő képet fest a családokról. A kamaszok 70 százaléka érzelmileg sivár környezetben nő fel, így a valóságshow-kban keresnek maguknak példaképet. A családok felére jellemző, hogy a szülők egymást járatják le a gyerek előtt. Hülyének, idiótának, lúzernek titulálják a másikat, és gyakran a gyereket is ilyen jelzővel illetik. Nem kivételes a törés, zúzás, lökdösődés és a verekedés sem.

Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.