Újabb iratok a szmolenszki tragédiáról

Munkatársunktól
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb anyagokat, ezúttal 14 kötetnyi iratmásolatot adott át tegnap Oroszország a lengyel félnek az elnöki gép egy évvel ezelőtti szmolenszki szerencsétlenségéről. Az orosz ügyészség illetékesei elmondták, hogy a kétoldalú jogsegélyegyezmény részeként nyolc megkeresés érkezett Lengyelországból az orosz hatóságokhoz, ezek többségét már teljesítették, és a többit is teljesíteni fogják. Az iratok között van számos tanúkihallgatás és helyszíni szemle, az Oroszországban a katasztrófával kapcsolatban folyó bűnvádi eljárás sok jegyzőkönyve, valamint a Szmolenszk melletti Szevernij katonai repülőtérről szóló, nagy mennyiségű irat. Korábban már 28 kötetnyi kópiát átadtak Lengyelországnak, ezek az utóbbi napokban az üggyel kapcsolatban ismét kizárták a terrorcselekmény lehetőségét. Az évforduló közeledte ennek ellenére rányomja a bélyegét a két legerősebb párt, a kormányzó Polgári Platform és az ellenzéki Jog és Igazságosság egyébként is elmérgesedett viszonyára, ezen keresztül pedig a két ország kapcsolataira is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.