Újabb kiütéssel egyenlített a Sopron

Munkatársunktól
2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rögtön az első támadásánál megállapíthattuk, hogy a Pécs jobban kezdte a Sopron elleni női kosárlabda-bajnoki döntő tegnapi, negyedik mérkőzését, mint a vasárnapi harmadikat. Bujdosó triplájával ugyanis megszerezte a vezetést, ami két nappal azelőtt egyetlenegyszer sem sikerült. Az előnyt azonban csak néhány percig, pontokban kifejezve 8-6-ig tudta megőrizni a Pécs, a házigazda soproniak ekkor Amber Holt vezérletével fordítottak 14-8-ra. Zseljko Djokics, a fekete-fehér mezesek vezetőedzője időt kért, de ez sem segített. Az első negyed végére a soproniak 20-12-re növelték az előnyüket. A folytatásban feljött a Pécs, Iványi hármasával egészen 24-20-ra. Majd újra a Sopron lódult neki, s meg sem állt 31-20-ig. Újabb közjátékként gyors egymásutánban Quigley és Fegyverneky szórt be egy-egy triplát, amivel ismét szoros lett az állás (31-26). Ám nem véletlenül említettünk közjátékot, a vendégek szinte csak a hármas kísérletekre hagyatkoztak, pozíciójátékban nem tudták felvenni a versenyt a hazaiakkal. Teljes mértékben megfelelt a játék képének, hogy a félidőben ismét jelentős, 37-26-os soproni vezetést jegyezhettünk fel. A pécsiek nem csupán az ellenfél centereivel, Krivacseviccsel, Tamanéval és Hortival, hanem a húsz perc alatt hét mezőnykísérletéből hatot sikerrel kivitelező Holttal sem bírtak.
A folytatásban a Pécs három percen át nem tudott betalálni a gyűrűbe, a 26. percben, 50-30-nál már kimondhattuk: ez eldőlt. Djokics a korábbi pécsi mágusra, Rátgéber Lászlóra emlékeztető magánszámba kezdett. Előbb letépte magáról a zakóját, s eldobta, majd amikor Horti leütközte Iványit, a pályán reklamált. Az utolsó negyed 62-39-ről kezdődött, ekkor már mindkét fél a cseréit küldte a pályára. Djokicsot még kiállították, a Pécs szenvedése 79-55-nél ért véget. „A kosárlabda minden elemében felülmúltuk a Pécset” – értékelt tömören és célzatosan Székely Norbert, a hazaiak mestere.
A tegnap látottak alapján kísért a négy évvel ezelőtti döntő, amikor a Sopron 0-2-ről fordítva szerezte meg az aranyat. Amihez viszont az idén újra Pécsett kellene nyerni. Hogy így lesz-e, arra pénteken kapunk választ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.