Végzetes épülettűz Párizsban

Öt ember vesztette életét tegnap kora reggel, amikor kigyulladt egy hatemeletes lakóépület Párizs XXII. kerületében, Ménilmontant városrészben. Ötvenegyen megsérültek, hat ember állapota súlyos. A lángok hajnali három óra körül, feltehetőleg a lépcsőházban keletkeztek.

2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc perc alatt értek a helyszínre a tűzoltók, de a tragédiát már nem tudták megakadályozni. A pánikba esett lakók sorra vetették ki magukat az ablakon, többen a szomszédos házban élők által sebtében az utcára vitt matracokon landoltak. Három nő és egy férfi becsapódását azonban az ágybetétek nem tudták eléggé tompítani, és belehaltak sérüléseikbe. Az ötödik áldozatot egy lakásban találták összeégve – adta hírül a Le Parisien. Az embereket álmukban érte a tűz és csak a lángok elszabadulása után fújtak riadót. Háromszáz tűzoltónak két és fél óra alatt sikerült megfékeznie a lángokat és megakadályoznia, hogy a házzal szinte összeépült ingatlanokra is átterjedjenek. Egy tűzoltó áramütést szenvedett és kétemeletnyi magasságból lezuhant a létráról, két másik könnyebben megsérült.
A mentést nehezítette, hogy a város szívében lévő házat a nagy tűzoltókocsikkal nem tudták megközelíteni, és csak egy bejáraton lehetett bejutni – közölte Frédéric Grosjean, a tűzoltók szóvivője.
A szerencsétlenség okait vizsgálják, a rendőrség központi laboratóriumában még tartanak az elemzések, a történteket egyelőre balesetként emlegetik. Bertrand Delanoe főpolgármester a helyszínen elmondta: a lakók egy iskolában kaptak átmeneti menedéket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.