Vesztesekből győztesek?

Munkatársunktól
2011. 04. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Melyik pozíció a kevésbé kedvezőtlen: hétgólos hátránynyal kezdeni itthon, vagy egygólossal idegenben? A választ a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek hét végi visszavágói majd megadják, ám a végkifejlet természetesen nemcsak az első meccs eredményétől és a helyszíntől függ, hanem az ellenféltől is, ezért korántsem mindegy, hogy ma az MKB Veszprémhez a Barcelona látogat, holnap pedig a Pick-Szeged a Flensburg otthonában szerepel.
A Nagy Lászlót felvonultató Barca egy hete remek hajrájának köszönhetően 28-21-re győzött, a két kapus, Perics és Sjöstrand egymást múlta felül a parádézásban. Ma akkor mutatkozna némi esély, ha ezt csak egyikük tenné, egyáltalán, ha a magyar egyeduralkodó kegyelmi állapotban kézilabdázna, a spanyol liga százszázalékos listavezetője viszont jelentősen alulmúlná saját szintjét. Mocsai Lajos vezetőedző nem véletlenül kezdte így esélylatolgatását: „Már az is ünnepelhet, aki egy vagy két góllal le tudja győzni a mindkét sorával ütőképes barcelonaiakat. De mi nem sokra mennénk, ha most csak ez a cél vezérelné a csapatomat. Nehézséget okoz, illetve a nehézségeink számát növeli, hogy Eklemovicsra a lassan gyógyuló vállsérülése miatt még mindig nem építhetek úgy, mint korábban, és sajnos a derekát fájlaló Fazekas Nándor játéka is több mint kétséges. Nagyon remélem viszont, hogy a Barcelonában ismét parádésan védő Perics most is hozza a formáját, és magával ragadja a csapat minden tagját.”
Hasonló vezéregyéniségre a Szegednek is égető szüksége lehet, annál is inkább, mert a Tisza partján látottak alapján nem lefutott még a párharc. A hazaiak többször vezettek négy góllal is a sérülések és betegségek miatt mindössze kilenc mezőnyjátékost bevetett németek ellen, ám a végjátékra a bővebb kerettel operáló vendéglátó ereje és koncentrációja fogyott el, így 27-26-ra fordított a Flensburg. Amely Mocsai Tamás mellett az osztrák állampolgárságú Szilágy Viktort is soraiban tudja – sovány vigasz lenne számunkra, ha kettejük mellett Nagy László képviselné a magyar színeket a legjobb nyolc között. Már amennyire Szilágyi és Nagy esetében a magyar színek képviselete egyáltalán szóba jöhet.
BL-nyolcaddöntő, további visszavágók: Csehovszki Medvegyi–Boszna Szarajevo 30-17, továbbjutott a Csehov kettős győzelemmel; Rhein-Neckar Löwen– Croatia Zagreb 27-27, tj.: Löwen, egy-egy győzelemmel és döntetlennel. Ma: Ciudad Real–Chambéry (az első mérkőzésen 27-24), Kiel–Kolding (36-29); holnap: Montpellier–Schaffhausen (26-31), Valladolid–Hamburg (22-28).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.