Vona Gábor: A Jobbik nem cigányellenes

A Jobbik nem cigányellenes párt – hangoztatta Vona Gábor Hajdúhadházon. A pártelnök arról is beszélt, hogy miért nem támogatják az új alkotmányt.

2011. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a magyar föld és vízkészlet védelmére vonatkozó jobbikos javaslat nem kerülhet be az alkotmányba, mert ellentétes az Európai Unió jogrendjével, akkor Magyarország lépjen ki az EU-ból – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke tegnap Hajdúhadházon, a mintegy 2000 ember előtt tartott nagygyűlésen. Az ellenzéki politikus hazaárulónak nevezte a kormánypárti képviselőket, mert nem fogadták el a Jobbik által beterjesztett alkotmánytervezetet.
Vona Gábor élesen kritizálta Pintér Sándort is, és követelte, hogy mondjon le. Kijelentette, a belügyminisztert felelős azért, hogy Magyarországon az elmúlt egy évben jelentősen romlott a közbiztonság. A rendvédelmi dolgozók tüntetését úgy értékelte: az is azt bizonyítja, hogy a belügyminiszter nem áll a helyzet magaslatán. Leszögezte, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület addig fog masírozgatni Magyarország településein, amíg helyre nem áll a közbiztonság. Lakon, Gyöngyöspatán, Hejőszalontán és Hajdúhadházon azért jelentek meg, mert emberéletet követelő bűncselekményeket követtek el romák, és a lakosság nem érzi magát biztonságban. Közölte: a Jobbik nem romaellenes, ám nem lehet tagadni, hogy van cigánybűnözés, amit csak a párt programjával lehetne felszámolni. Kifejtette, hogy a három gyermek felett a családi pótlékot adókedvezményre kellene váltani, a segélyt élelmiszerjegyre, a bűnözők gyermekeit bentlakásos iskolába kellene küldeni, és létre kellene hozni az önfenntartó börtönöket.
Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a jelenlegi hatalom legnagyobb politikai bűnének az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését nevezte a nagygyűlésen. Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő bejelentette: már ötezren írták alá azt az ívet, amelyben a helyi lakosság támogatja a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözését. Közlése szerint azt vasárnap éjfélig folytatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.