Wayne Rooney-t dicséri mindenki

A Chelsea ugyan egy hajrábeli büntetőt számon kérhet a játékvezetőn, de ettől még a tény az, hogy a Manchester United londoni otthonukban verte a kékeket a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán, mindkét fél szerint főképp Wayne Rooney-nak köszönhetően. A másik szerdai derbin a Barcelona megmutatta a Sahtar Donecknek, hogy mekkora a különbség a favorit és a legjobb nyolc újonca között.

Munkatársunktól
2011. 04. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barcelona–Real Madrid, Manchester United–Schalke – az aktuális Bajnokok Ligája legjobb négy közötti szereposztását már a negyeddöntők első mérkőzései után is komolyabb kockázat nélkül és a kisorsolt ágak ismeretében meg lehet jósolni. Szerdán este e kvartettből a Barca és az MU volt érdekelt, utóbbi a 2008-as, tisztán angol BL-döntő visszavágóján a Chelsea ellen. A mérkőzés csupán egy gólt hozott, amit a mostanában kiváló formát mutató Rooney szerzett okos lövéssel a 37. évén túl is szenzációs Giggs nem kevésbé hibátlan passzából. Örömét ezúttal nem káromkodásban fogalmazta meg, mint a Fulham elleni bajnokin, ami miatt két meccset ki kell hagynia… A londoni kékek próbálkoztak, Fernando Torres révén kapufáig is jutottak, valamint a hajrában egy meg nem adott büntetőig, de egyenlítésig nem.
A márciusi bajnokival ellentétben (amikor a vesztes manchesteriek egy befújt jogtalan tizenegyest reklamáltak) ezúttal Sir Alex Ferguson természetesen nem kritizálta eltiltást érően a játékvezetőt, inkább Rooney-t dicsérte: „Elképesztően jó formában van, és most már rendszeresen gólokat lő. Csodálatos az elhivatottsága a futball iránt. Sokszor szabálytalankodtak ellene, nagyot kellett küzdenie, és megtette.” Kollégája, Carlo Ancelotti is elismerte a rivális legjobbjának kvalitásait, de logikusan inkább a sajátjaival foglalkozott: „Eltaláltuk a kapufát, nem kaptunk meg egy büntetőt, Van der Sar bravúrral védte Torres lövését. Időnként jól játszottunk, de csalódottak vagyunk, szerencsére van még kilencven percünk a fordításra.”
A Barcelona gyakorlatilag megváltotta a jegyét a bajnoki derbi és a spanyol kupadöntő melletti további két, BL-beli el clásicóra a Real Madrid ellen, legalábbis a Sahtar Doneck 5-1-es legyőzése erre utal. Iniesta első gyermeke születését góllal és utána „cumizással” ünnepelte, majd Dani Alvesnek fantasztikus gólpasszt adott. Ehhez képest óvatosan nyilatkozott: „A Sahtar sok lehetőséget dolgozott ki vendégként is, ezért semmiképpen nem vehetjük félvállról a visszavágót.” Érdekesség, hogy a kiváló középpályás két év után talált be újra Bajnokok Ligája-meccsen a hálóba, akkor a Chelsea-t ejtette ki az elődöntőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.