120 milliót követel a Cozma család?

Velkei Tamás
2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A perbeszédek kezdetéig, vagyis május 24-ig beadom a bíróságra a Cozma család kártérítési keresetét – mondta lapunknak Helmeczy László, a 2009-ben meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma hozzátartozóinak jogi képviselője. Hozzátette: a kártérítés összegét még nem pontosította a családdal, a napokban egyeztetni kíván az elhunyt sportoló szüleivel. Előzetesen az édesanya és az édesapa részére egyaránt nagyjából ötven-, míg a kézilabdázó testvérének húszmillió forint követelését valószínűsítette.
Helmeczy László szerint nagyon egyedi az ügy, mivel Marian Cozma világhírű sportoló volt, elveszítését így e tekintetben sem könnyű kifejezni pénzben. Éppen ezért a jogász az összeg pontosításáig még konzultálni kíván a játékos volt trénerével, Mocsai Lajossal is.
Az ügyvéd már 2009 őszén kezdeményezte, hogy a vádemelés előtt helyezzék zár alá a gyilkossággal vádolt személyek minden ingó és ingatlan vagyonát. A bíróság zár alá helyezett egy sárbogárdi lakóházat és kereskedelmi egységet, amelynek az elsőrendű vádlott, Raffael Sándor háromnegyed részben tulajdonosa. Zár alá került a másodrendű vádlott, Németh Győző tulajdonában lévő BMW X5 3.0 típusú személygépkocsi és majdnem 2400 svájci frank, valamint több mint 2300 euró. Sztojka Iván ugyan szüleire íratta enyingi ingatlanát, ám Helmeczy azt is zár alá helyeztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.