A Diagon Kft. vitája az állammal

Vita robbant ki egy magáncég és a magyar állam között. Ennek alapját olyan tesztek képezik, amelyekkel a fejlesztő az emberi szervezetben a H1N1 influenza vírusát szándékozott kimutatni.

D. Horváth Gábor
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diagon Kft. terméke piacra is került, azonban a tesztek műszaki dokumentációja hiányos volt, forgalmazásukat ezért az állam képviseletében eljáró Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) tavaly május 28-án felfüggesztette. A Diagon lehetőséget kapott arra, hogy pótolja a súlyos hiányosságokat, ám mivel ez fél év alatt sem sikerült neki, ezért a hivatal a fogyasztók érdekeire való tekintettel 2010. december 31-én a teszteket kivonta a forgalomból.
A Diagon az EEKH döntése ellen bírósághoz fordult, Hajdú Ágnes tanácsa pedig csütörtökön hozott ítéletében igazat adott a kft.-nek. A Diagon a győzelemről közleményt adott ki, amely azonban nem felelt meg a hiteles tájékoztatásnak. Ezért az EEKH is kénytelen volt a nyilvánossághoz fordult, hogy mit is tartalmaz a bíróság döntése, s azért, hogy tisztázza, miként vezeti félre a közvéleményt Kern József cége.

Bővebben a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.