A rendőrség keresi a volt polgármestert

2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte a bíróság Vincze Ferenc Tibor volt dögei polgármester elővezetését, ám a rendőrök hiába keresték bejelentett lakcímén. A vesztegetésért 3 év 10 hónapra elítélt Vincze Ferenc Tibor ügyvédje közölte: védence gyógykezelés alatt áll, nemrégiben súlyos strumaműtétje volt, emiatt kérték a büntetés megkezdésének elhalasztását, ám kérelmükre eddig nem kaptak választ.
Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője úgy tájékoztatott, mivel Vincze Ferenc Tibor május 5-én nem vonult be a börtönbe, és halasztást sem kapott, ezért tegnap elrendelték rendőrségi elővezetését. Az elővezetést a rendőrségnek június 8-ig kell teljesítenie, ha addig nem járnak sikerrel, a bíróság el fogja rendelni az elítélt körözését. Megjegyezte: amennyiben a rendőrség hamarabb intézkedik, vagy hamarabb jelzi a bíróságnak, hogy nem találják az elítéltet, akkor a körözés előbb is kiadható. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség kérdésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy az elővezetendő személyt jelenleg is keresik.
Vincze Ferenc Tibort hivatalos személy által elkövetett vesztegetésért ítélték el. A volt dögei polgármester vesztegetési ügyét a Hír TV Célpont című műsora pattantotta ki 2007-ben. A televízióhoz eljuttatott hangfelvétel tanúsága szerint Vincze a 233 millió forintos iskolaberuházás kivitelezésének elnyeréséért 20 millió forintot kért a Popovics és Társa Kft. azóta elhalálozott ügyvezetőjétől. A felvételen a kivitelező és a polgármester közötti beszélgetést a cégvezető rögzítette. A szakértő szerint a felvételen kétséget kizáróan Vincze beszél arról, hogy a 20 millióból csak 8 millió forint van letudva, és kell a többi is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.