A szilva éve a pálinkafesztiválon

FESZTIVÁL

Varga Klára
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újítottak megint a tegnap kezdődött, vasárnap záruló – most már egyre patinásabbá váló – budapesti pálinkafesztivál szervezői: mostantól kezdve minden késő tavasszal valamelyik pálinkagyümölcs köré szerveződik majd az ünnep.
Az idei év a szilváé, talán, mivel máig ez a hamvas gyümölcs adja Magyarország tesztpálinkáját. (A gyanakvó férfinép új kocsmában, kóstolóházban először kikéri a megszokott szilvát, más néven gugyit, aztán, ha ízlik, akkor jöhet szóba más is.) Prémiumpálinkáik házasításával a kiállítók közösen készítik el az ország szilvapálinkáját, s szilvás ételek, desszertek is szerepelnek a kínálatban.
Az idén a pálinkafesztivál felköltözik a pesti városháza környékéről a várba, ahol ma este Ferenczi Györgyék Blueberry Bandje, valamint a moldvai, székely és másféle erdélyi népzenét az elektronikus hangzással ötvöző Analog Cuveé adja a zenei díszletet. Holnap Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor latin duója és az East Gipsy Band muzsikál a vár oldalába ékelődő színpadon, vasárnap az Ocho Macho Akustik és a modernizált kávéházi zenét játszó Karaván família árnyalja akusztikusan az ízeket. A főszereplő persze az idén is, mint mindig, a pálinka lesz, csak a mértékre figyeljünk!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.