Adott a dortmundi példa

Munkatársunktól
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajnokavatás lázában ég az európai futballelit, a Dortmund múlt heti németországi révbe érését követően Angliában, Itáliában és Spanyolországban is letisztulhatnak a viszonyok. A Premier League-ben egyenesen aranyderbit vív holnap egymással a Manchester United és a Chelsea. A listavezető vörösök három ponttal állnak a címvédő londoniak előtt, de ha nyernének, két körrel a vége előtt hatra nőne az előnyük. Mivel a gólkülönbség dönt, ez még nem jelent automatikusan bajnoki címet, „csak” szinte biztosan. Az MU ebben az idényben még nem kapott ki az Old Traffordon, sőt pontot is csak egyszer vesztett.
Mivel Spanyolországban az egymás elleni eredmény dönt, a Barcelona sorozatban harmadik címét is begyűjtheti. Ehhez az kell, hogy holnap este otthon legyőzze az Espanyolt, a Real Madrid pedig ma ne nyerjen Sevillában, de a döntetlen is elég, ha a fővárosiak kikapnak. Itáliában egy körrel előrébb járnak, így ha a szintén nyolc pont előnnyel vezető Milan ma este pontot szerez a Roma ellen a fővárosban, akkor biztos bajnok. Ez úgy is előállhat, hogy ha vereséget szenved, de városi riválisa, a címvédő Internazionale holnap nem múlja felül a Fiorentinát. Az egymás elleni mérleg ugyanis a piros-feketéknek kedvez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.