Alkatrészhiány a magyar Suzukinál

Hírösszefoglaló
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május elejétől három hétig alkatrészhiány miatt egy műszakban termel az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. – tájékoztatta tegnap az MTI-t a vállalat. A társaság közleménye szerint ebben az időszakban naponta csak 400-430 autót készít a gyár, de a csökkentett üzemmódot minél hamarabb szeretnék megszüntetni. A dolgozók közül senkit nem bocsátanak el, számukra az állásidőt fizetik, csak a műszakpótléktól esnek el – tette hozzá Ruska Viktória. A Magyar Suzuki kommunikációs vezetője elmondta: a hiány a Japánban történt természeti katasztrófa miatt állt elő, és általában a kisebb elektronikus alkatrészeket érinti. A műszakszám csökkentésére – tette hozzá a kommunikációs vezető – azért van szükség, hogy a készletek kitartsanak, amíg az utánpótlás meg nem oldódik. Egyelőre három hétre látják előre a gyártási menetrendet. Az üzemben a normális két műszakos munkarendben naponta 850 autót szoktak összeszerelni.
A Magyar Suzuki Zrt. az 1991-es gyáralapítástól 280 milliárd forintot meghaladó beruházást hajtott végre esztergomi gyárában. A háromezer-ötszáz dolgozó mellett a beszállítói kör több ezer embernek biztosít munkát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.