ANNO

Pethő Tibor
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

63 éve
Gerő és a demizson
Egy tiszasasi gazda egy demizson bort ajándékozott Gerő Ernőnek, mondván, ha ezt elfogyasztja, olyan jókedve kerekedik, hogy sebtiben bekapcsoltatja az áramot Tiszasason.
Ez az új elektrifikáló eljárás. Vagy talán nem is annyira új.
Háromszög
Vasco Cavallero genovai polgárt elítélték bigámiáért. Egy évet kapott. Az ítélet kihirdetése közben a tárgyalóteremben tartózkodó két feleség parázs botrányt rendezett.
– Adják vissza Vascót! – kiáltották. – Boldogok akarunk lenni!
Pálfordulás
Gösta Ryander New Yorkban élő svéd sebész előadást tartott, amelyben azt a meglepő bejelentést tette, hogy ő műtét útján meg tudja az emberek politikai nézeteit változtatni. A műtét abból áll, hogy az agy egyik lebernyegében megváltoztatja a vérnyomást.
Katasztrófa
Los Angelesben egy tejeskocsi elgázolta Edward Cuardson 12 éves fiút. Könnyebb sérülésekkel kórházba szállították, ahol feltűnően nagy étvágya támadt. Nőni kezdett, és néhány hét alatt 182 centiméter magas és 98 kiló testsúlyú lett. Az óriási étvágy miatt a fiú anyja rövidesen tönkrement, és ezért pert indított a tejvállalat ellen.
Zabszem
H. Stone sleafordi malomgyári munkásnak zabszem került a szemébe, ahol kicsírázott. Egy londoni péknek az orrába került egy búzaszem, amely ott csírázott ki.
1948. május 11., kedd

57 éve
Eltolt házak
Kilenc házat tolnak el a helyükről a Ferencvárosi rendező pályaudvar mellett, amelyek a pályaudvar bővítésének útjában állottak. A házakat keresztirányban 186 méter távolságra, hosszirányban pedig 13 és fél méterrel mozdítják el. A 450 tonna súlyú épületek 29 vasúti sínpáron mozognak új helyük felé, ahol már kész alapok várják őket. Az első útnak induló ház fél óra alatt több mint két métert haladt előre. Az eltolt épületek lakói később teljesen hibátlanul, kifestve kapják vissza otthonukat.
Hirdetés
Perfekt hajmunka minden ágában jártas, gyakorlott hajmunkásokat felveszünk. Jelentkezés: Budapesti Állami Fodrászat – Bp. V., Október 6. u. 5. III. (Volt Teleki Pál u.).
1954. május 14., péntek
A Magyar Nemzet korábbi számaiból összeállította: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.