ANNO

Pethő Tibor
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

36 éve
Iraki vendégeink
Kádár János, az MSZMP Központi Bizottságának első titkára csütörtökön a KB székházában fogadta Szaddám Huszeint, az Iraki Köztársaság Forradalmi Parancsnoki Tanácsának alelnökét, az Arab Újjászületés Szocialista Pártja regionális vezetőségének főtitkárhelyettesét.
Az együttműködés és a szolidaritás szellemében megtartott találkozón véleménycserére került sor a nemzetközi helyzet aktuális kérdéseiről, a közel-keleti rendezés érdekében tett erőfeszítések, a közös antiimperialista harc eredményeiről, feladatairól.
Losonczi Pál, a Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke csütörtökön az Országházban szintén fogadta Szaddám Huszeint.
1975. május 9., péntek

25 éve
Gorbacsov beszéde a győzelem napján (részletek)
A Szovjetunió történelmébe Nagy Honvédő Háború néven vonult be a második világháború – mondotta Mihail Gorbacsov.
A háborúban megmutatkozott a szocialista gazdaság fölénye, hatékonyságának magas szintje. A küzdelem élén a szovjet kommunisták pártja, a párt Központi Bizottsága, a Joszif Sztálin vezette Állami Honvédelmi Bizottság állt. A kommunisták a front legveszélyesebb és a hátország legfelelősségteljesebb munkát igénylő területein teljesítettek szolgálatot.
Negyven évvel a háború után a Szovjetunió erős és virágzó hatalom, amely magabiztosan halad a kommunista jövő felé. A fejlődés dialektikájának azonban megvan az a sajátossága – mutatott rá a szónok –, hogy minden elért eredmény feladatokat állít a társadalom elé. A siker legfőbb záloga a nép alkotóereje. A párt ezért állandóan tökéletesíti munkastílusát, a párt- és állami irányítás formáit.
Nem lehet szó nélkül hagyni, hogy fokozódik a veszélye a nyugatnémet revansizmusnak, amelynek újjáélesztésében oly aktív szerepet játszik az Egyesült Államok.
1985. május 9., csütörtök
A Magyar Nemzet korábbi számaiból válogatta: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.