Arn újabb nagy skalpja

Munkatársunktól
2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyesben Szvetlana Kuznyecova összesen tizenhárom női tenisztornát, ezen belül két Grand Slamet (a 2004-es US Opent és a 2009-es Roland Garrost) nyert, 2007 őszén a második helyen állt, jelenleg 13. a világranglistán. Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy sportága klasszisa. Idén az e heti, több mint kétmillió dollár összdíjazású római versenyig 17-10 volt a győzelem-vereség mérlege, legtovább, a döntőig Dubajban jutott. Az olasz fővárosban viszont ezt már elszalasztotta, hiszen maratoni, 3 óra 22 perces csatában kikapott Arn Grétától! A felek most találkoztak először, de ennyi idő alatt jól megismerhették egymást… Az első szettet 6:3-ra a huszonöt éves orosz játékos nyerte, de ranglistán 48., harminckét esztendős honfitársnőnk előbb brékelt, majd rövidítésben egyenlített. Aztán a zárószettben 5:4-nél meccslabdához jutott, ám Kuznyecova hárította azt, szerencsére ő sem tudott mit kezdeni 5:6-nál a maga két lehetőségével. Megint következett a rövidítés, ebben jöttek az újabb meccslabdák mindkét oldalon, végül Arn 11-9-cel hozta a zárószakaszt s magát a mérkőzést. Pályafutása során nem Kuznyecova az egyetlen nagy skalpja, hiszen év elején túljutott a háromszoros GS-tornagyőztes, szintén orosz Marija Sarapován is. A világranglistán eddig a múlt héten jegyezték a legmagasabban, a 46. helyen. Mostani bravúrjához hozzájárulhatott, hogy félig „hazai” pályán aratta, hiszen az olasz fővárosban él kardozó kedvesével, Nemcsik Zsolttal.

Djokovics salakon is halad. Az idényben immár 32, összesen 34 mérkőzés óta veretlen Novak Djokovics. Ennek köszönhetően akár már jövő hétfőn a férfi tenisz új világelsője lehet, ha megnyeri az e heti római tornát, a jelenleg vezető Rafael Nadal pedig ugyanitt nem jut be a négy közé. Ha így történik, a 23 éves szerb klasszis véget vet a 2004 februárja óta tartó Federer– Nadal korszaknak. E duó svájci tagját márciusban előzte meg a sorban, a spanyolt pedig most közelítette meg, miután vasárnap legyőzte őt a madridi mesterverseny fináléjában 7:5, 6:4-re. Pedig a meccs legszebb nyerő ütését Nadal produkálta a lába között, a végén viszont Djokovics örülhetett. S aztán sem hazudtolta meg tréfás önmagát, stábjával vízbe csobbanva fejezte ki túláradó érzéseit. Egyedüliként összesen tizedszer, idén harmadszor verte a spanyol világelsőt, s már hat 2011-es végső sikernél tart (Australian Open, Dubaj, Indian Wells, Miami, Belgrád, Madrid).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.