Bizalmi válságban a szocialisták

Vadai Ágnes, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform tagja az MSZP-frakció tegnapi zárt ülésén elhangzott beszédében felvetette: a pártvezetés közreműködésével szivároghattak ki információk a Demokratikus Koalícióról a Magyar Nemzethez.

Török László
2011. 05. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dániel nagy tervei. Dániel Pétert jelöli a Demokratikus Koalíció Platform Pest megyei szervezete az országos elnökségébe – ezt maga az ügyvéd jelentette be Facebook-oldalán, jelezve: nagy megtiszteltetésnek vette a jelölést, és ha megválasztják, vállalja a tisztséget. Dániel Péter volt az, akinek Facebook-oldalán Orbán Viktor likvidálására vonatkozó bejegyzés jelent meg. A kommentből botrány lett, attól Gyurcsány Ferenc és Dániel Péter is elhatárolódott, utóbbi törölte is a bejegyzést. A férfi egyébként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a közintézményekben kifüggesztett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot kaszinótojással és minynnal kente össze.


Információink szerint Vadai Ágnes – akit Gyurcsány Ferenc volt kormányfő egyik frakcióbeli támogatójaként tartanak számon – burkoltan, de azzal vádolta meg a szocialista párt vezetését, hogy a tagsággal kapcsolatos belső nyilvántartásokat szivárogtatott ki. Az ügy azért volt tegnap napirenden, mert a Magyar Nemzet múlt héten a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció Platformról írt cikket, s ebben beszámoltunk arról, hogy különböző településeken hány támogatója van a szervezetnek.
– Volt egy olyan kicsengése Vadai Ágnes MSZP-frakció előtt elmondott felszólalásának, amelyből azt lehetett leszűrni, hogy a képviselő asszony a pártot és annak vezetését teszi felelőssé, hogy a Demokratikus Koalíció Platform tagnyilvántartásával kapcsolatban információk kerültek nyilvánosságra – erősítette meg lapunk értesülését több szocialista képviselő.
Úgy tudjuk, hogy többek között Puch László pártigazgató is reagált Vadai Ágnes nyilatkozatára. A politikus állítólag hangsúlyozta, hogy az MSZP Jókai utcai központjában a párt tagjaira vonatkozó adatokat az adatvédelmi törvény előírásainak betartásával és biztonsági szempontból is megfelelően kezelik. Puch László kitért arra is, hogy a párt különböző platformjaival kapcsolatban csak korlátozott nyilvántartást vezetnek. Információink szerint a pártigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy az egyes platformok maguk kötelesek a tagságukra vonatkozó adatokat vezetni.
Vadai Ágnes a múlt héten azt kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság legközelebbi nyílt ülésén (ez ma lesz) hallgassa meg Pintér Sándor belügyminisztert, Balajti Lászlót, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját, illetve a Magyar Nemzet igazgató-főszerkesztőjét és múlt heti cikkünk szerzőjét. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke azzal érvelt, hogy a párttagságra vonatkozó információk különleges személyes adatnak minősülnek. A Demokratikus Koalícióról szóló írás miatt Gyurcsány Ferenc feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.