Budapest ismét Eb-t rendezhet

Munkatársunktól
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevált a papírforma a parton is: a kontinentális szövetség, a LEN reykjavíki döntése értelmében 2014-ben Budapest rendezheti meg a vízilabda Eb-t. Fővárosunk Isztambul ellenében jutott hozzá a házigazda szerepéhez, 1926, 1958 és 2001 után negyedszer. Sőt ha azt vesszük, hogy – a két szakág különválása óta – a Margitszigeten 2001-ben póló, 2006-ban és 2010-ben pedig úszó Eb zajlott, majdnem olimpiai ciklikussággal járnak vissza hozzánk a vizes sportágak.
Ugyancsak pólós hír, hogy zajlik a rájátszás, ma este a Komjádi uszodában megkezdődik a férfi bajnoki döntő. A szereposztás az elmúlt évek szokásainak megfelelően ismét Vasas–Eger, ám az idén két mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa, a visszavágót majd kedden vívják Hevesben. Ezért is látszik minden korábbinál nagyobbnak az esély az első egri bajnoki címre, de a Vasas csapata számos fináléban bizonyította már, hogy óriási hiba lenne leírni.
A harmadik helyért már tegnap lejátszották az első felvonást a Kőér utcában: Honvéd–Szeged 6-10. Visszavágó hétfőn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.