Célegyenesben a mentőcsomag?

Munkatársunktól
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint szerdáig dől el, hogy mit tartalmaz majd a jelzáloghitelesek mentőcsomagja, illetve létrejön-e a megállapodás a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség között – értesült a Magyar Rádió a bakszövetség illetékesétől. A nyilatkozó a sajtóban keringő hírekre reagálva azt is elárulta a rádió riporterének, hogy már napok óta nem öt pontról tárgyalnak a nemzetgazdasági tárca képviselőivel, hanem többről.
A Magyar Hírlap hétvégi számában számolt be arról, hogy ötpontos mentőcsomagot dolgozott ki a kormány és a bankszövetség. Ennek része, hogy a törlesztési árfolyamot svájci franknál 190, eurónál pedig 265 forinton fagyasztanák be 2015-ig – 30 milliós értékhatárig –, és a japán jen is bekerülne a csomagba. A lap birtokába került megállapodástervezet szerint a Nemzeti Eszközkezelő Társaság a jelzáloggal terhelt ingatlanokat Budapesten és a megyei jogú városokban a forgalmi érték 55 százalékáért, a városokban 50, a községekben és a nagyközségekben pedig 35 százalékáért vásárolná meg.
– Van kormányzati szándék arra, hogy hosszú távon is tervezhetők legyenek a törlesztőrészletek, ám a kormány és a bankszövetség között még nem született megállapodás – mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Anna kormányszóvivő a lapértesüléssel kapcsolatos kérdésre. Nagy Anna megerősítette, hogy folynak a tárgyalások a kormány és a bankokat képviselő szervezet között, s ígéretet tett arra, hogy amint megszületik az egyezség, azt ismertetni fogják. Hivatalosan ennek határideje június 30., ám a kormány bízik benne, hogy a megállapodás még ebben a hónapban létrejöhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.