Cozma-ügy: ellentmondó védekezés

Velkei Tamás
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marian Cozma meggyilkolása miatt zajló per tegnapi tárgyalási napján a Veszprém Megyei Bíróság első-, másod- és harmadrendű vádlottak táncparketten való mozgását próbálta tisztázni.
A kikockázott és szűrt felvételek megtekintése során az elsőrendű vádlott Raffael Sándor ellentmondásba került saját vallomásával, korábban ugyanis kitartott amellett, hogy miután valaki üveggel fejbe vágta, a földre került és sokáig nem volt részese a verekedésnek.
A filmek tanúsága szerint azonban Raffael az ütés után is állva maradt, illetve legfeljebb 1,5 másodpercet tölthetett a földön (ennyi ideig ugyanis kikerül a kamera látómezejéből), majd újra Marian Cozmára támad, akitől egy jobb horgot kap az arcára. – Lehet, hogy úgy látszik, mintha állnék, de én ekkor emlékeim szerint térdeltem – állította Raffael.
Az elsőrendű vádlott néhány hete azt mondta: álló helyzetben szúrt meg egy csíkos pólós férfit (Marian Cozmát), a képek szerint azonban erre akkor, amikor ő állítja, nem volt lehetősége, mert a sportoló a földön feküdt.
Marian Cozma román kézilabdázót 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.