Csányi Sándor a leggazdagabb magyar

Velkei Tamás
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyet cserélt a két legtehetősebb magyar üzletember, Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és Demján Sándor, a TriGránit elnöke a 100 leggazdagabb magyar rangsorában – derült ki a Napi Gazdaság lajstromából. A bankvezér vagyona 155 milliárd forint, míg az ingatlanfejlesztésben érdekelt Demjáné 140. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát, ahogy tavaly is, a Hollandiában élő Várszegi Gábor Fotex-tulajdonos foglalja el, vagyona 120 milliárdra gyarapodott. Maradt a negyedik Leisztinger Tamás, az Arago cégcsoport feje 85 milliárddal, ám az ötödik helyre a 2009-ben még csak tizenegyedik Bige László, a Bige Holding vegyiparban ténykedő tulajdonosa nyomult előre, vagyona 76 milliárd forintot tesz ki.
A tíz leggazdagabb között találjuk még Széles Gábort (75 milliárd forint), Veres Tibort (73 milliárd), Anka Mártont (62 milliárd), Wáberer Györgyöt (60 milliárd), s az „újoncként” a tizedik helyen debütáló Pap Gézát (47 milliárd). Utóbbi csak azért nem vezeti azt a rangsort, amelyen az egy év alatt legtöbbet gyarapodók szerepelnek, mert nincs adat vagyonának korábbi nagyságáról. Így ezen a listán Bige László áll az élen 36 milliárddal, őt Csányi Sándor követi 35, és Várszegi Gábor 20 milliárddal.
Pap Gézán kívül még tízen kerültek fel idén először a 100 leggazdagabb személy listájára, az első húszba még ketten, Gattyán György Zoltán és Kasza Lajos.
A százas listára két hölgy került fel: Kósa Erika, a CIG-Pannónia Életbiztosítási Nyrt. alapító-társtulajdonosa 34 milliárddal a tizenharmadik, Schmidt Mária hatmilliárdos vagyona a 92. helyhez volt elég.
A száz leggazdagabb magyar összvagyona 2111,3 milliárd forint, amely körülbelül hatoda az idei költségvetés bevételi oldalának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.