Demonstrációk a láthatáron

Bákonyi Ádám
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demonstrációt tartanak ma a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek a korkedvezményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen. Az akció 14 órakor kezdődik a Hősök terén és este ér véget a Parlamentnél. A rendőröket, katonákat, tűzoltókat, vámosokat, börtönőröket, polgári védelmi dolgozókat képviselő szervezetek előzetes közlések szerint a demonstrációt az utolsó pillanatban is készek lefújni vagy örömünneppé változtatni, ha addig sikerülne megállapodni. Az akcióhoz csatlakozott a Mozdonyvezetők Szakszervezete is, így a „mozdonyvezetők személyes kiállásukkal fejezik ki” szolidaritásukat a rendvédelmi dolgozókkal. A kormány álláspontja szerint a hivatásos állományt egy új életpályamodell bevezetésével kell érdekeltté tenni abban, hogy negyvenévesen ne vonuljanak nyugdíjba, hanem minél tovább maradjanak az állomány tagjai. Eközben a Liga szakszervezetek is bejelentette: amenynyiben a kormány „az eddigi elfogadhatatlan gyakorlatnak megfelelően”, az érdekegyeztetés „teljes mellőzésével” folytatja a munka törvénykönyve módosítását, úgy előkészületeket tesz egy figyelmeztető sztrájk megszervezésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.