Demonstrálják a pártegységet

Együtt ünnepli május elsejét Mesterházy Attila MSZP-elnök és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök. Mindkét politikus várhatóan beszédet mond majd a munka ünnepén, és ezzel a párt egységét is demonstrálni kívánják.

Török László
2011. 05. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP fővárosi kerületi vezetőinek javaslata alapján a párt budapesti elnöksége azt javasolja az országos elnökségnek, hogy a május 1-jei, városligeti rendezvényen mondjon beszédet Mesterházy Attila jelenlegi és Gyurcsány Ferenc volt pártelnök is. Erről a Kapcsolat.hu nevű internetes oldal számolt be, ahol egyébként Gyurcsány Ferenc blogja is olvasható és amelyet a volt kormányfő vezette Táncsics Alapítvány működtet.
Az MSZP-ben komoly belső feszültségekről beszéltek, amelyet Gyurcsány és Mesterházy szembenállására vezettek vissza. Puch László pártigazgató korábban úgy nyilatkozott, hogy talán az lenne a legjobb, ha a volt miniszterelnök kilépne az MSZP-ből és megszervezné a saját politikai elképzeléseinek megfelelő formációt.
Megírtuk, hogy a szocialistáknál listák is készültek azzal kapcsolatban, hogy melyik párttisztségviselő kit támogat, amely szintén annak a jele, hogy az MSZP szervezeteinek minden szintjén éleződik a küzdelem a Mesterházy Attila pártelnököt támogató és a vele szemben Gyurcsány Ferenc vezetésével szerveződő politikai csoportok között. A lapunk birtokában lévő dokumentum szerint az 58 fős frakció 27 tagja Gyurcsány Ferenc híve, 16 személyre tekintenek úgy, mint akik a jelenlegi MSZP-elnökkel szimpatizálnak, és van még 15 ember, akiről nem lehet megmondani, melyik oldalon áll. A témában közölt cikkünk után Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter közölte, hogy nincsenek listák az MSZP-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.