Dsida Jenő-szobrot avatnak

2011. 05. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dsida Jenő, az 1907-ben született és 1938-ban elhunyt költő mellszobrával gazdagodik ma a kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium szoborparkja. Az erdélyi poéta ezzel abba a kollégium udvarán kialakított, „csillagtetős irodalmi panteonba” kerül, ahol már Klebelsberg Kunó, Wass Albert és Reményik Sándor mellszobrát láthatjuk. Giber Vilmostól, a Klebelsberg-kollégium igazgatójától megtudtuk: Magyarországon ez az első alkalom, hogy szobrot emelnek az erdélyi magyar költő tiszteletére.
A ma délutáni szoboravató ünnepség résztvevőit Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszönti, majd Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes mond beszédet. Dsida Jenő munkásságát Jókai Anna Kossuth- és Magyar Örökség díjas író méltatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.