Duplázhat a Videoton az MK-ban

Munkatársunktól
2011. 05. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétféleképpen is duplázhat a Videoton a labdarúgó Magyar Kupa mai döntőjében (Puskás-stadion, 19 óra): egyrészt a bajnoki cím mellé az MK-serleget is megszerezheti, másrészt 2006 után másodszor nyerheti meg ezt a trófeát. Ebben már csak a nehezen kalkulálható, ezért pozitív értelemben is komoly meglepetésekre képes Kecskemét akadályozhatja meg.
Bár elképzelhető, hogy a fehérváriaknak nem csak riválisukkal kell megküzdeniük, hiszen sajátságos helyzetben készülődhetnek a fináléra: vasárnap kiderült, hogy nem hosszabbítják meg a sikeredző, Mezey György szezon végén lejáró szerződését, s júniustól a portugál Paulo Sousa irányítja az együttest. A semleges nézők bízhatnak benne, hogy gólgazdag mérkőzést látnak majd, és ebbéli reményüket nem kis részben a Kecskemétre alapozhatják, az NB I 12. helyezettje ugyanis az egész mezőnyben a harmadik legtöbb gólt (50) szerezte és a legtöbbet (55) kapta. Az MK-döntőben először szereplő alföldiekkel szemben a Videoton már négyszer járt ebben a magasságban, és ha ma diadalmaskodik, csatlakozik az eddigi egyetlen kétszeres MK-nyerteshez, a Diósgyőrhöz. A csúcstartó, hússzoros kupagyőztes Ferencváros elsőségét az örökrangsorban még sokáig senki sem fenyegeti.
A Puskás-stadionban 16.30-kor kezdődik a program a SportM-kupa döntőjével – a Szabad Föld-kupa utódja –, amelyet a Báránd és a Győrszemere játszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.