Eggyel beljebb a Vasas

Radványi Benedek
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vízilabdában már-már szokatlan hangulat fogadta a szombat esti pólórangadóra érkezőket, már az utcáról hallható volt a Vasas és az Eger szurkolóinak a mérkőzés végéig kitartó csatája. Idén először volt telt ház a Komjádi uszodában, a bajnoki döntő első meccse következett.
A nyári válogatott szereplést sérülés miatt lemondó, de erre a találkozóra összedrótozott Kis Gábor nélkül kezdett az Eger, aztán ötpercnyi gól nélküli küzdelem után beküldte őt Gerendás György, s nyomban be is talált. Kétség sem férhet hozzá, hogy Kis kulcsember, ám a szombati mérkőzésnek – sokadszorra – Miho Boskovic és Biros Péter volt a két főszereplője. Mindketten négy gólig jutottak. Ám csak kettejük párharca végződött döntetlenre, a mindvégig szoros találkozót a Vasas nyerte meg 8-7-re. Tehát egygólos előnnyel várhatja a kétmérkőzéses bajnoki döntő holnap esti visszavágóját. A hazaiak hetese, Kiss Gergely szerint azonban ez az előny szinte csak lélektani, nekik ettől nem lesz jelentősen könnyebb, bár az Egeren nagyobb lesz a teher, mert nagyon jól kell majd játszaniuk ahhoz, hogy ők legyenek a bajnokok. „De bennünk is vannak még tartalékok, és ezeket úgy érzem, hogy fogjuk is tudni mozgósítani.” Az egri center, Kis Gábor így fogalmazott: „Nem jelent semmit a vereség, én ugyanazt érzem, mintha mi nyertünk volna egygyel.” Egészségi állapotával kapcsolatban pedig elmondta, ahhoz képest, hogy a háta miatt edzeni is alig tudott, most jól érzi magát, de lehet, hogy vasárnap reggel nem fog tudni felkelni.
Hogy sikerült-e, arról nincsenek információink, de még egy tényt tudunk közölni: az ötödik, s még LEN-kupás szereplést érő helyezésért zajló párharc első mérkőzésén a Szolnok 10-7-re nyert a Népligetben az ősszel még bajnoki álmokat szövögető FTC ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.