időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Eggyel beljebb a Vasas

Radványi Benedek
2011.05.25. 22:00

Vízilabdában már-már szokatlan hangulat fogadta a szombat esti pólórangadóra érkezőket, már az utcáról hallható volt a Vasas és az Eger szurkolóinak a mérkőzés végéig kitartó csatája. Idén először volt telt ház a Komjádi uszodában, a bajnoki döntő első meccse következett.
A nyári válogatott szereplést sérülés miatt lemondó, de erre a találkozóra összedrótozott Kis Gábor nélkül kezdett az Eger, aztán ötpercnyi gól nélküli küzdelem után beküldte őt Gerendás György, s nyomban be is talált. Kétség sem férhet hozzá, hogy Kis kulcsember, ám a szombati mérkőzésnek – sokadszorra – Miho Boskovic és Biros Péter volt a két főszereplője. Mindketten négy gólig jutottak. Ám csak kettejük párharca végződött döntetlenre, a mindvégig szoros találkozót a Vasas nyerte meg 8-7-re. Tehát egygólos előnnyel várhatja a kétmérkőzéses bajnoki döntő holnap esti visszavágóját. A hazaiak hetese, Kiss Gergely szerint azonban ez az előny szinte csak lélektani, nekik ettől nem lesz jelentősen könnyebb, bár az Egeren nagyobb lesz a teher, mert nagyon jól kell majd játszaniuk ahhoz, hogy ők legyenek a bajnokok. „De bennünk is vannak még tartalékok, és ezeket úgy érzem, hogy fogjuk is tudni mozgósítani.” Az egri center, Kis Gábor így fogalmazott: „Nem jelent semmit a vereség, én ugyanazt érzem, mintha mi nyertünk volna egygyel.” Egészségi állapotával kapcsolatban pedig elmondta, ahhoz képest, hogy a háta miatt edzeni is alig tudott, most jól érzi magát, de lehet, hogy vasárnap reggel nem fog tudni felkelni.
Hogy sikerült-e, arról nincsenek információink, de még egy tényt tudunk közölni: az ötödik, s még LEN-kupás szereplést érő helyezésért zajló párharc első mérkőzésén a Szolnok 10-7-re nyert a Népligetben az ősszel még bajnoki álmokat szövögető FTC ellen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.