Együtt a képernyőn is

R. Kiss Kornélia
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész napos közvetítéssel készül az Európa-napra a Duna Televízió. A Természetesen együtt! szép kezdeményezés, egyrészt azért, mert a nagyváros-központúság helyett ezúttal kisebb településekről jelentkeznek élő közvetítéssel, másrészt, mert az európai népek békés együttélése jegyében ezúttal nemcsak a határon túli magyar közösségek életébe engednek bepillantást, hanem abba is, hogy ezek a közösségek hogyan élnek együtt a többségi nemzettel. A műsor bevallott célja, hogy megmutassa: a gyakran hangoztatott ellentétek dacára azért létezik együttműködés a mindennapokban, és a kulturális, művészeti teljesítmények létrehozásában is. A helyszínválasztás sem véletlen: a televízió, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Hungarofest olyan településeket próbált kiemelni, amelyeknek nincs olyan központi szerepe, mint például Szlovákiában Pozsonynak, Romániában Kolozsvárnak. A tévé hét ország hét városából, Sepsiszentgyörgyről, Magyarkanizsáról, Eszékről, Lendváról, Alsó- és Felsőőrről, Párkányról, Nagyszőlősről és nyolcadikként a budapesti stúdióból jelentkezik. A magyar uniós elnökség ahhoz is igyekezett anyagi forrást biztosítani, hogy ezek a közösségek lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra, programszervezésre. Megismerkedhetünk a régiók művészeivel, a hagyományőrzőktől a legnépszerűbb könnyűzenészekig, a budapesti stúdióban pedig vendégeket fogadnak majd a műsorvezetők. Az adás a Ghymes párkányi koncertjével zárul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.