Együtt a tandem

MTI
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A modernizáció Oroszország számára nélkülözhetetlen, ez egy folyamat az új minőség elérése érdekében; dolgozni kell, mert változtatni kell az ország életén – mondta Dmitrij Medvegyev orosz államfő. Medvegyev három éve elnök, s ez volt az eddigi legnagyobb sajtóértekezlete. Az államfő újra kitért a fő kérdés elől, hogy szeretne-e indulni a tavaszi elnökválasztáson. Hozzátette: a bejelentésre már nem kell sokáig várni. Hangsúlyozta, Putyinnal a kulcskérdésekről egyformán gondolkodnak, értékrendjük közel áll egymáshoz, de a részletekben nem mindig értenek egyet. Példaként a modernizálást hozta fel, amelyet Putyin lassabb folyamatnak tart, míg szerinte Oroszország képes a modernizáció felgyorsítására.
Eközben a szentpétervári városi parlament visszahívta tegnap az orosz parlament felsőházából Szergej Mironovot, a felsőház elnökét. A visszahívást Vlagyimir Putyin kormányfő Egységes Oroszország Pártja kezdeményezte. Mironov véleménye rendszerint nem esett egybe az orosz vezetés nézeteivel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.