Elcsípett mondatok 2.

Fehér Béla
2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Gyűjtöttem haveroktól, kocsmában, villamoson, erdőn-mezőn.)

Persze nem tudjuk, mi vár ránk, csak azt, hogy semmi jó. Ebből a szempontból igazán szerencsések, akik nem érik meg a saját jövőjüket. Én például jól meglettem volna hajhullás nélkül. Istenem, mennyire szerettem fésülködni!

Ki a fenének kell itt Kelet-Európa meg Kárpát-medence? Női medence kell, kisapám, de minél több!

Talabér professzor még sose járt szendvicsbárban, megvolt a véleménye a gyorsfalatozókról, de tegnap a kánikula behajtotta. Agyonizzadva kutyagolt a gőzölgő aszfalton, hóna alatt Az orosz vallásbölcselet virágkora című könyvvel, amit mellesleg ő írt, és akkor meglátta az üvegajtóra függesztett kiírást, hogy a szendvicsbár légkondicionált. Bement, kiválasztotta a legolcsóbb szendvicset, sonka, tojás, tormakrém, közben hűsölt, érted? Elveit feladva!

Röviden annyi, hogy a mexikói postás beleszeret egy cukorbeteg órásmesterbe, akinek nyolc gyereke van, egyedül neveli őket, mert a feleségét már évekkel korábban hibernáltatta egy törvényszéki elmegyógyintézetből megszökött orvossal. A két férfi a kínai negyed egyik gőzfürdőjében talál egymásra, az tényleg szép, lírai jelenet, összeköltöznek, elhatalmasodik rajtuk a szadizmus. Először egy rajztanárt boncolnak fel az autósmoziban. Nem emlékszem, de szerintem nem magyar film volt.
Kértem huszonöt deka sonkát, de az eladó nem nyesegette le a sódar széléről a bőrt, meg a vastag zsírt. Bátorkodtam szólni, hogy ezzel beárnyékolja a sonka élvezetét, mire közölte, hogy neki a munkadarab minden részét el kell adnia, aztán javaslatot tett, hogy mely testrészemmel játszadozzak önfeledten.

Ne piszkáld az orrod, Titanilla!

Erna néni vasárnap véletlenül zsebórát főzött a húslevesbe, várta a hatást, de a családból senki nem merte neki megmondani, hogy mi történt. Az a helyzet, hogy a fémes íz tönkretette a levest.

Hogy határoznád meg azt a szagot, ami görbe lábú vénasszonyok álomittas pongyolájából szokott előlengedezni?

Azért vegyek a gyereknek pöttyös kis esernyőt, hogy savas eső kopogjon rajta?

Képzeld, a Tomi első felesége írt Rómából, emlékszel rá, az a buja kis altatónővér, aki fogadásból felakasztotta magát, de arra azért odafigyelt, hogy ne haljon meg.

Az jár az eszemben, hogy valaha manna hullott az égből! Most meg semmi. Különben mi az a manna?

Reggel azt meséli az apám, éjszaka arra ébredt, hogy frontra induló katonák vonulnak át a szobáján. Mondom neki, csak álmodta, papus! Erre mutatja, hogy sáros lábnyomokkal van tele az egész lakás. Nem tudja elviselni, ha nem neki van igaza.

Gondoltál már arra, mennyi minden múlik azon, hogy melyik testrészén jár az ember?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.