Élénkülő kereskedés

Bár a pénzvilág egy része még az ünnepnapok hatása alatt állt, mások a terrorelhárítókra figyeltek, a budapesti parkettre lassan ismét élet költözött: a 15 milliárdos forgalom lassan közelít a korábbi átlagos üzletmenethez. A forint enyhén erősödött az euróval szemben.

Munkatársunktól
2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 110,52 pontos, 0,46 százalékos emelkedéssel, 24 272,08 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma 15,1 milliárd forint volt, a vezető papírok a gyengülő Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A reggeli jó hangulat után enyhe optimizmus jellemezte a hétfői kereskedést – mondta Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az MTI-nek. Hozzátette, Londonban a részvénypiac zárva tartott, egyebek mellett ezért alacsony forgalom volt a BÉT-en, hiszen az európai megbízások nagy része onnan érkezik. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője elmondta: nagy elmozdulás nem volt tapasztalható a részvénypiacon. Véleménye szerint nem befolyásolta jelentősen vagy tartósan a piacokat az a hír, hogy az Egyesült Államok egy katonai csapással végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével. Mindkét szakértő kiemelte a Magyar Telekomot, amely tegnap forgott utoljára osztalékkal. Az üzletkötők szerint nem volt jelentős hatással az OTP árfolyamára az a reggeli hír, miszerint az OTP tárgyalásokat folytat a Royal Bank of Scotlanddal (RBS) arról, hogy a magyar bank felvásárolná a brit pénzintézet romániai leányvállalatát. Ugyancsak keleti szomszédunkat érinti a hír, hogy Daradics Kinga Ágnes lett a Mol Romania új ügyvezető igazgatója. Az újonnan kinevezett vállalatvezető a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen végezte egyetemi tanulmányait, pályafutását 2003-ban a Mol-csoporton belül kezdte. Tisztségét Ferencz I. Szabolcstól veszi át, aki a Mol-csoport társasági kapcsolatok szervezeti egységének vezetőjeként dolgozik tovább.
A forint szerény mértékben erősödött tegnap, az eurót délután négy órakor 263,92 forinton jegyezték, szemben a péntek délutáni 264,27 forinttal. A hétvégén a jegyzés 264 forint környezetében ingadozott a nemzetközi kereskedelemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.