Előrébb lépett az unió

Gyakorlatilag a magyar soros uniós elnökség sikere lesz, ha elfogadják azt a hat javaslatot, amely erősíti a tagállamok együttműködését, és megszilárdítja az euró árfolyamát, vagyis teret nyit a közösség gazdasági kormányzásának.

Munkatársainktól
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor szavai szerint mindez már júniusban megvalósulhat. A magyar kormányfő erről tegnap Brüsszelben, az európai üzleti csúcstalálkozón beszélt. A kétnapos konferencia fő témáját az adta, milyen lehetőségei vannak az európai közösségnek a globális gazdasági versenyben. Orbán Viktor szerint az erősödéshez a tagállamok gazdasági együttműködése mellett a foglalkoztatás bővítésére is szükség van. Ehhez kapcsolódóan külön kitért a friss hazai foglalkoztatási adatokra, amelyek szerint márciusban csaknem húszezer emberrel több állt munkában Magyarországon, mint egy évvel korábban. Mint mondta, jó reményünk van arra, hogy a magyar gazdaság fél év múlva sikertörténet lesz az egész EU számára. Hogy ez nem csupán kincstári optimizmus, azt jól példázza, hogy lapunknak Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere elmondta, szerinte a döntések szintjén jó irányba halad a magyar gazdaság átalakítása, a siker a végrehajtáson múlik.
Az egyik problémacsomagot a devizahitelesek helyzete jelenti. A Reuters hírügynökség értesülése szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt javasolta, a bankok 160 forintos árfolyamon fagyasszák be a frankhitelek törlesztőrészletét.
Továbbiak a 11. és a 13. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.