Elzárják a vizet a nem fizető fogyasztóknál

Kintlevőségei van a pécsi vízszolgáltatónak, ezért a Tettye Forrásház Zrt. vízkorlátozást vezet be a notóriusan nem fizetőknél. A cég már hatezer felszólítást postázott ki.

Bóka Máté Ciprián
2011. 05. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tettye Forrásház Zrt. amiatt szánta el magát a lépésre, mert a korábban meglévő tartozásállománya 70 millió forinttal megugrott a múlt év végére, s immáron 250 millió forintra rúg. A notóriusan nem fizetők között akadnak olyanok, akik több mint egy éve nem egyenlítették ki számlájukat, s vannak olyanok is, akiket immár hatodszorra szólítottak fel a tartozásuk rendezésére – mindhiába.
A Tettye ezért is szánta el magát a több hónapnyi díjhátralékot felhalmozókkal szembeni drasztikus fellépésre, s hamarosan vízkorlátozást vezetnek be velük szemben. A cég a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve (korábbi ÁNTSZ) értesítésével együtt tájékoztatja az adóst a tervezett ivóvíz-korlátozás időpontjáról, s amennyiben erre sincs reakció, úgy záros határidőn belül a helyszínen zárják el a csapokat. Mindezekkel együtt a bajba jutott vagy szociális okokból díjhátralékot felhalmozó, együttműködési készséget mutató fogyasztóknak a Tettye egyénileg próbál segíteni. Többféle lehetőséget is felkínálnak a tartozások enyhítésére. Részletfizetésre, valamint az adósságkezelő, illetve lakásfenntartási programokban való részvételre is van mód.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.