Enyhe büntetés öngyilkosságra buzdításért

Hírösszefoglaló
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ápolónőnek adta ki magát és két embert öngyilkosságra beszélt rá az az amerikai ápoló, akinek ügyében helyi idő szerint szerdán született ítélet. A 48 éves William Melchert-Dinkel ellen márciusban emeltek vádat az angliai Coventry városban lakó 32 éves Mark Drybrough és az ontariói (Kanada) 18 éves Nadia Kajouji öngyilkosságra való rábeszélése miatt – adta hírül a torontói City News. A bíróság úgy látta, Melchert-Dinkel az öngyilkosság megszállottja volt, úgy értve, hogy nem önmagával kívánt végezni, hanem másokat buzdított erre. Későbbi áldozataival az interneten ismerkedett meg. Az ügyészek szerint a férfi „öngyilkossági paktumokat” kötött tíz világhálós ismerősével, akiket tanácsokkal látott el, miként vessenek véget az életüknek.
Melchert-Dinkel állítása szerint a tíz rábeszélt áldozat közül öt vetett véget életének, de most csak az említett két eset miatt fogták perbe. A férfi 15 év börtönt is kaphatott volna, azonban az áldozatok családjának megdöbbenésére csak 320 nap elzárásra ítélték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.