Fábry Sándor nem engedte a Dumafilmet

Makrai Sonja
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmaradtak tegnap Szomjas György Dumafilmjének a vetítései a 42. Magyar Filmszemlén. A szemle információs programjában szereplő alkotás bemutatását ugyanis az abban szereplő Fábry Sándor személyiségi jogaira való hivatkozással letiltatta. A médiaszemélyiség jogsértőnek tartja a filmet, ezért nem engedélyezte a vetítést. A rendező nyílt levele szerint Fábry csupán három mondat kivágását kérte, a módosításokat meg is tették.
Fábry nyilatkozata szerint azonban a film bemutatásához semmilyen formában nem járult hozzá, sőt, annak vetítését és forgalmazását annak „erősen tendenciózus jellege miatt”, többször, szóban, illetve írásban megtiltotta. Huszár Viktor producer ennek ellenére nevezte a szemlére az alkotást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.