Félmilliárdos támogatás

Tarics Péter
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apáczai Közalapítvány május 19-én, 20-án és 23-án tájékoztató napokat tart a határon túli magyar tanulmányi kirándulásokkal kapcsolatban. Két projekt indításáról van szó, az egyik a Tanulmányi kirándulások magyarlakta területekre, a másik pedig az Együttműködések magyar szakképző iskolák között nevű program. Mindhárom tájékoztató nap helyszíne Budapest, a rendezvények résztvevői választ kaphatnak a pályázatokkal kapcsolatos kérdéseikre, illetve a szervezők igyekeznek praktikus tanácsokat adni ahhoz, hogy minél több sikeres pályázat készülhessen.
A két projektet egybefoglaló Határtalanul tanulmányi kirándulási program indulását április 30-án Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes jelentette be. Az Országgyűlés 2010 októberében fogadott el határozatot arról, hogy a magyarországi iskolások intézményes formában, állami támogatással jussanak el határon túli magyar közösségekhez. A közoktatási intézmények határon túli magyar kirándulásainak támogatására ez évben ötszázmillió forint áll rendelkezésre. Egy diákra körülbelül 33 ezer forintos támogatási összeggel számoltak, ebből a szállás- és az utazási költségek fizethetők. Azt szeretnék, ha idén legalább 12 ezer diák utazhatna el tanulmányi kirándulásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.