Ferguson spórolna a bajnoki hajrára

Munkatársunktól
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelonához hasonlóan a Manchester United is kétgólos, 2-0-s előnyről várja az elődöntő visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Ellenfelének, a Schalkénak azonban még kevesebb esélyt adnak a fordításra, mint a Real Madridnak. Nem véletlenül. Az MU roppant magabiztos hazai a BL-ben, az idény tizenegy meccsén összesen három gólt kapott. A Schalkénak ma egy mérkőzésen kellene ennyit rúgnia. S a gelsenkircheni első mérkőzésen is úgy kapott ki „csak” 2-0-ra, hogy a kapusa, Manuel Neuer az első félidőben bravúrt bravúrra halmozott; a játék képe azonban a két gólnál is nagyobb különbséget mutatott. (A kapust azóta összeboronálták a Bayern Münchennel, ahol már csinálják is neki a helyet. Tegnapi hír szerint a 36 éves Jörg Butt lejáró szerződését csupán egy évvel hoszszabbították meg, a jelenlegi második számú hálóőr, a 22 éves Thomas Kraft viszont a szezon végén elhagyja a 22-szeres bajnok bajorokat. Már csupán az kérdéses, a müncheniek mennyiért tudják megszerezni Neuert.)
A Schalkénak az kínál némi esélyt, hogy miután a United a hét végi angol bajnoki rangadón 1-0-ra kikapott az Arsenaltól, ismét nyílt lett az aranyéremért folyó verseny. Sir Alex Ferguson egyrészt néhány kulcsemberét szeretné pihentetni a hét végi újabb fontos ütközetre, a Chelsea ellen, másrészt arra is ügyelnie kell, véletlenül se sodorja veszélybe a továbbjutást. Erről a dilemmáról ő így beszélt tegnap:
– Több helyen is cserélek majd, fel kell frissíteni az együttest. Scholes visszatér a középpályára, ahogyan Berbatov és Owen is lehetőséget kap. Ugyanakkor a védelemben muszáj a rutinos játékosokat szerepeltetnem.
A Schalkénak azzal a tudattal kell pályára lépnie szerdán, hogy a hosszabbításhoz is legalább két gólt kell rúgnia anélkül, hogy egyet is kapna.
– Természetesen nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de talán csoda történik majd – adott nem éppen szakmai megalapozottságú nyilatkozatot Christoph Metzelder, a Schalke német válogatott védője.
Valószínűleg nem vállalunk nagy kockázatot, ha már előretekintünk a döntőig, amelyet május 28-án a londoni Wembleyben rendeznek. Jó eséllyel ugyanúgy Manchester United–Barcelona párosításban, mint két évvel ezelőtt. Sőt, az MU négy éven belül harmadik fináléjára készülhet. Csalhatatlan jeleként annak, hogy Cristiano Ronaldo távozása után is van élet a patinás klubnál.
Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó: Manchester United– Schalke 20.45 (az első mérkőzésen 2-0). Várható kezdőcsapatok, Manchester United: Van der Sar – O’Shea, Vidic, Ferdinand, Evra – Anderson, Fletcher, Scholes, Valencia – Berbatov, Owen. Schalke: Neuer – Acudo, Metzelder, Matip, Sarpei – Papadopulosz, Jurado, Baumjohann – Farfan, Raúl – Edu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.