Filmcsík

Tölgyesi Gábor
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Apacsok
Magyar filmdráma, 80 perc, 2010. Rendező: Török Ferenc. Forgalmazó: Vertigo Média.
Kivonulni a világból: néhány felnőtt indiánost játszik ’56 után. Ez szúrja az állampárt szemét, ezért beszervezik a varázslót. Ahol nem mindenki az, akinek látszik: a Radnóti Színház sikeres előadásának filmváltozata. (Továbbiak a 14. oldalon.)

Egyszer fent, egyszer lent
Dán filmdráma, 100 perc, 2009. Rendező: Charlotte Sieling. Forgalmazó: Cirko Film.
Ki nevet a végén: dán másodvonalbeli mű három pár elhidegüléséről és hűtlen ámokfutásáról, emberi rezdülésekkel, lúzerek szerencséjével. A melodráma és a komédia határmezsgyéjén.

Halálos iramban: Ötödik sebesség
Amerikai akcióthriller, 130 perc, 2011. Rendező: Justin Lin. Forgalmazó: UIP-Duna Film.
Az utolsó nagy balhé, a tét egy nagy rakás pénz, fenegyerekek menekülnek a zsaruk elől. Adrenalindózis tavaszi fáradtság ellen, riói városnézéssel.

Instant dohány
Svéd thriller, 124 perc, 2010. Rendező: Daniel Espinoza. Forgalmazó: Mokép.
A dílerek bosszút forralnak főnökeik ellen, az éjszakánként prostikat fuvarozó egyetemista nehézfiúk közé keveredik. A kapzsiság története egy svéd maffiaügyvéd életszagú bestselleréből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.