Finalista a Barcelona

Elmaradt a csoda, a Barcelona a visszavágón ugyan nem győzte le a Real Madridot, de az 1-1-es döntetlennel, összesítésben 3-1-gyel biztosan jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe.

Munkatársunktól
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltiltása miatt José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője még a lelátóra sem ülhetett fel, be sem tehette a lábát a Barcelona stadionjába, a Nou Campba, a szállodai szobából nézte a meccset. Egy főszereplő tehát hiányzott a nagy előadásról. Azzal igyekezett izgalmakat kelteni, hogy szemben a tavasz három korábbi Barcelona–Real Madrid mérkőzésével négy támadójátékost (C. Ronaldo, Kaká, Di María, Higuaín) is a kezdőtizenegybe jelölt. Ám labda nélkül nehéz kibontakozni. Az első félidő meglehetősen unalmasan telt el, a hazaiak az utolsó negyedórára kicsit megrázták magukat, Messi kétszer veszélyeztetett, de Casillasnak nem volt nehéz dolga.
A második félidő legelején a belga játékvezető, De Bleeckere érvényesnek tűnő találatot vett el a Realtól. Cristiano Ronaldo lódult meg középen, Higuaínhoz passzolt balra, közben akasztották, s estében ütközött Mascheranóval. A bíró érthetetlenül ezt ítélte szabálytalannak, így Higuaín hiába tekert a hálóba, nem adta meg a gólt. Az 54. percben aztán eldőlt a párharc: Iniesta ugratta ki középen Pedrót, aki a kapuba helyezett. Összesítésben ezzel 3-0-ra vezetett a Barca, a Realnak hármat kellett volna rúgnia. Egyet sikerült. A 64. percben labdaszerzés után Di María átadásából Marcelo közelről passzolt a hálóba. Ezzel kialakult az 1-1-es végeredmény.
Az egymás elleni négy tavaszi meccs mérlege ezzel egy-egy győzelem és két döntetlen, mégis egyértelműen a Barcelona érezheti magát a párharc győztesének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.