Finalista a Vasas is

Radványi Benedek
2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két mérkőzés zajlott a hét végén a férfi vízilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának 4. fordulójában, ahol az alapszakasz első négy helyezettje küzd oda-visszavágón a bajnoki döntőért. Szombaton a már biztos finalista Eger látogatott a Kőér utcába, ahol a Honvéd az utolsó halvány esélyét is elszalasztotta arra, hogy ez a két csapat játssza majd a döntőt. A beteg Szívós Márton nélkül küzdő hazaiak ugyan a harmadik negyedben még 5-4-re vezettek, de aztán zsinórban három hevesi gól jött, s végül 8-7-re nyert az Eger. Gerendás György az említett egygólos hátránynál még hevesen pörölt játékosaival, a mérkőzés után elmondta, megérti, hogy biztos döntősként nehéz ugyanúgy koncentrálni. „Szinte nincs is edzésünk a sok mérkőzés között, ezt a meccset beáldoztuk a munkába” – mondta az egri mester.
A tegnapi Vasas–Szeged ütközeten azonban szó sem lehetett meccs alatti edzésről, hiszen ez a két gárda küzdött a másik döntős helyért, s versengésükben a találkozó előtt a hazaiak három ponttal álltak előrébb. Kezdetben a vendégek vezettek, aztán Boskovics színrelépésével a szünetre 6-5-re fordított a Vasas, s a sűrű gólterméshez kapcsolódó látványos játék a folytatásban is megmaradt. Ahogy az utolsó negyedre az egygólos hazai előny is, igaz, Kiss Gergelyt szövegelésért végleg kiállították – állítása szerint ezt kérdezte a bírótól: „Mit csinálsz?” –, s már két társa, Takács és Steinmetz is kipontozódott. Azonban így is a Vasasnak sikerült jobban a végjáték, hiszen az egyik oldalon Katonás és Powers góljait, a másikon kapusbravúrokat láthattunk: 10-7-re nyert a Vasas, s ezzel bejutott a bajnoki döntőbe. A kritikus védéseket szállító Nagy Viktor szerint az egész szezonban nem, de ezen a meccsen volt ennyi a két csapat között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.