Finnország másodszor, szlovéniai vendégség

Munkatársunktól
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finnország nyerte meg a Szlovákiában véget ért jégkorong-világbajnokságot, miután a tegnap esti döntő utolsó húsz percében öt gólt ütve 0-1-ről 6-1-re fordított az örök rivális Svédország ellen. A finneknek 1995 után – akkor szintén a svédeket verték a fináléban, ráadásul Stockholmban – ez a második aranyérmük, de még bőven javíthatnak a mérlegükön, hiszen hat aranymeccset elvesztettek. Északi barátaink egészen az elődöntőig nem brillíroztak, többnyire csupán egy góllal nyertek, ott azonban az oroszokat 3-0-ra felülmúlták. A bronzmeccsen: Csehország–Oroszország 7-4.
A nemzetközi szövetség közgyűlése szombaton úgy szavazott, hogy jövőre – április 15. és 21. között – ismét Szlovénia (közelebbről Ljubljana) rendezheti meg a divízió I A csoportjának világbajnokságát. Kettő, illetve négy éve ugyancsak déli szomszédaink voltak a házigazdák, mindkétszer a mieink feletti 4-1-es győzelmükkel vívták ki a feljutást. Az igazság úgy kívánta volna, hogy a másik pályázó, Nagy-Britannia adjon otthon az eseménynek, hiszen a szigetországban utoljára 15 éve volt vb. Mi, magyarok mégsem bánhatjuk a döntést, mert Ljubljanába rendre népes magyar szurkolótábor kíséri el a válogatottat. Ausztria, Ukrajna és Japán a további három résztvevő, az első kettő jut fel az elitbe, a hatodik kiesik a harmadik vonalba, a divízió I/B-be.
Magyarország sem marad rangos esemény nélkül: hazánk rendezheti meg a 2014. évi szocsi téli olimpia egyik előselejtezős csoportját 2012 novemberében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.