Fókuszban a sporttörvény és London

MTI
2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap a parlamentben délelőtt tíztől délután kettőig tartó nyílt napon vitatják meg a sporttörvény tervezett változásait, amelyekkel várhatóan tovább nőnek majd a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) feladat- és hatáskörei.
Mindezt Borkai Zsolt elnök mondta el a MOB hét végi elnökségi ülésén, hozzátéve, hogy a sportirányítás jelentős része a hazai ötkarikás szervezethez mint köztestülethez kerülhet a változtatásokkal. Az új sporttörvény elfogadása után pedig úgy alakul majd át a MOB alapszabálya, hogy lehetőséget biztosítson arra, a teljes sport bekapcsolódhasson a MOB munkájába.
Az ülésen Kovács István, a londoni előkészítő bizottság vezetője, egykori olimpiai, kétszeres világ- és Európa-bajnok ökölvívó beszélt az ötkarikás előkészületekről, majd a testület egyhangúlag úgy döntött – elfogadva a sportági szövetség kérését –, hogy a kajak-kenusok a korábbi játékokhoz hasonlóan a pályához közel szállhatnak majd meg Londonban. Molnár Zoltán főtitkár a költségvetés végrehajtásáról elmondta, hogy a tervezettnek megfelelően halad, és a sportági szakszövetségekhez folyamatosan érkeznek a megítélt támogatások.
Az elnökség újabb Gerevich-ösztöndíjakról is döntött: ezentúl kiemelt támogatást kapnak azok az edzők, akiknek több olimpiai bajnok tanítványuk van, s jelenleg is leendő londoni résztvevőkkel foglalkoznak. Az elnökségi ülésen többek között még elhangzott, hogy a MOB pályázatot nyújtott be az Európai Olimpiai Bizottsághoz (EOC), hogy annak a jövő évi, a londoni játékokat megelőző főtitkári és csapatvezetői értekezletét megrendezhesse Budapesten. A helyszínről napokon belül dönt az EOC.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.