Guatemalai rajtaütés

Hírösszefoglaló
2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megölték a mexikói Los Zetas drogkartell két fegyveresét, egyet pedig foglyul ejtettek hétfőn a guatemalai biztonsági erők. Az érintettek ahhoz a bandához tartoztak, amely a hét végén több mint két tucat parasztot mészárolt le Guatemala északi részén, Petén tartományban. Az akciót Santa Elena városában hajtották végre a biztonságiak, a többórás tűzharcban egy ügynök is megsebesült – tudta meg a távirati iroda. A két halott és foglyul ejtett társuk részt vett a közeli Los Cocos mezőgazdasági birtokon elkövetett gyilkosságokban.
A rendőrök vasárnap ezen a tanyán 27 mezőgazdasági munkás holttestére bukkantak, valamenynyiükkel golyó végzett, s egy kivételével minden áldozatukat lefejezték a gyilkosok. Egy túlélője volt a támadásnak, ő halottnak tettette magát – írta a BBC. Az áldozatok között három gyermek és két nő is van. Valószínű, hogy valamennyien Haroldo Waldemar León Lara birtokán dolgoztak. Őt egy nappal előbb, szombaton gyilkolták meg. León Lara földbirtokos Juan José León testvére volt, aki Guatemala keleti részének kábítószerpiacát uralta egészen 2008-ig, amikor a Los Zetas klán bérgyilkosai tíz társával együtt megölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.