Gyerekirodalom a fenntartható városért

R. Kiss Kornélia
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szépirodalmi művekkel nevezhetnek a gyerekek a fővárosi közterület-fenntartó A Hulladékhegyen innen és túl című pályázatára – a szervezők a közterületek fenntartásával, gondozásával és a hulladékkal kapcsolatos irodalmi műveket várnak. A zsűri elnöke, Csukás István Kossuth-díjas író szerint pedagógiai szempontból szerencsés, hogy korosztályokra bontották a versenyt: más foglalkoztat egy alsó tagozatost, egy kiskamaszt és egy gimnazistát, és a kifejezés módjai is mások. A legkisebbek mesével, dalszöveggel és verssel, a felső tagozatosok novellával is pályázhatnak, középiskolás kategóriában pedig nincs műfaji megkötés. A pályázatokat szeptember 16-ig lehet benyújtani, terjedelmük legfeljebb öt oldal lehet. A zsűriben Csukás Istvánon kívül Karafiáth Orsolya író és Finy Petra meseíró értékeli majd a pályaműveket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.