Gyöngyöspata: górcső alatt az „evakuálás”

Több mint egy éve bukkant fel a hazai közéletben Richard Field amerikai üzletember; a nevéhez fűződő Amerikai Ház Alapítvány erőteljes humanitárius segélyezést folytat a munkanélküliség által sújtott térségekben. A neve akkor vált igazán ismertté, amikor a tavalyi választáson feltűnt az LMP támogatói között.

Munkatársunktól
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belpolitikai viszonyaink iránt élénken érdeklődő üzletember húsz év alatt gyökeret vert hazánkban. Mielőtt rátalált volna az LMP-re, támogatta a Seres Mária nevével fémjelzett Civil Mozgalmat is. A gyöngyöspatai cigány asszonyok és gyermekeik húsvéti „evakuálásában”, vagyis üdültetésében játszott szerepével azonban már az Országgyűlés figyelmét is felkeltette.
Utóbbival kapcsolatban Kocsis Máté és Németh Szilárd (Fidesz) önálló indítványt nyújtott be a parlamentnek. Az egyenruhás bűnözésről, annak hátteréről és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró eseti bizottság létrehozásáról szóló javaslatról tegnap vitázott az Országgyűlés. A pártok gyökeresen eltérően ítélik meg az országot lejárató eseménysort és azt, hogy mi állhat a történések hátterében.
Tegnap ismertették az ELTE Társadalomtudományi Karának felmérését, miszerint minél idősebb, magasabb jövedelmű, iskolai végzettségű valaki, és minél nagyobb városban lakik, annál inkább elutasítja a romákat. Tehát téves az a közvélekedés, hogy a kistelepüléseken a legerősebb ez az elutasítottság. A felmérés arra is rámutat, hogy hazánkban a homoszexuálisok elutasítottsága a cigányokénál is nagyobb.

Részletek a 4. és az 5.,
publicisztika a 6. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.