Halálos vadászbaleset

Nagy Áron
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végzetes vadászbaleset történt tegnap délelőtt Teklafalu közelében – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint az egyik vadász egy sörétes puskával meglőtte a társát, aki a mentőhelikopterben belehalt a sebesüléseibe. Az ügyben a rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást. Az MTI úgy értesült, hogy a tragédia egy sűrű erdős területen, hajtás közben történt. A Kossuth rádió pedig azt közölte: miután a terület még gyalogosan is csak nehezen megközelíthető, helikoptert küldtek az életveszélyes állapotban lévő fiatalemberért, akit a gép fedélzetén megpróbáltak újraéleszteni, de belehalt a sebesüléseibe. Lapunk kérdésére Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elmondta: a szigetvári esetkocsi és a pécsi helikopter alig több mint tizenöt perccel a szerencsétlenség után már a helyszínen volt. Negyven percig küzdöttek a harminc év körüli férfi életéért, hiába. Belső sebesüléseiről, amelyek a halálát okozhatták, igazságügyi orvos szakértő készít majd jelentést.
Baranyában egyébként öt évvel ezelőtt történt halálos vadászbaleset, akkor egy vaddisznónak vélt kukoricatolvajra adtak le lövést. Idén pedig legutóbb Kám térségében, a Jeli Arborétumnál lőtte meg társát egy vadász március végén. A 43 éves vasvári férfi súlyosan megsebesült. A helyi rendőrkapitányság eljárást indított az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.