Halott babát találtak egy konténerben

Munkatársunktól
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százezer forintot ajánlott fel a rendőrség a nyomravezetőnek annak a halott csecsemőnek az ügyében, akit egy óbudai telephelyen találtak meg még május 5-én. A gyermek maradványai a szemét közé rejtve egy mosóporosdobozban voltak egy konténerben. Korábban a tároló napokon át a főváros III. kerületében, a Hadrianus utcában állt. A hatóságot az esetről egy magánszemély értesítette – tudta meg lapunk a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól (BRFK). A konténerről videofelvétel és képanyag készült, amelyek elérhetők a rendőrségi honlapján (www.police.hu). Még vizsgálják, mi okozhatta a kicsi halálát.
Az ügyben a BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Azok jelentkezését várja a hatóság, akik az esetleges elkövetővel, a csecsemő szüleivel, gyanúsan viselkedő kismamákkal, a konténerbe pakoló, illetve oda bármit elhelyező személyekkel vagy a bűncselekménnyel összefüggésben bármely érdemleges információval rendelkeznek – olvasható a rendőrség közleményében.
Magyarországon 1996. május 16-án helyezték el az első gyermekmentő inkubátort a budapesti Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ elé. Ma már 18 helyen működik ilyen szerkezet, amelyek segítségével eddig 30 újszülött maradhatott életben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.