Hazalátogattak a fukusimai körzet lakói

Hírösszefoglaló
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mérőműszereket állítottak be tegnap a március 11-i földrengést követő szökőárban sérült Fukusima–1-es atomerőmű első számú reaktorában az üzemeltető Tepco dolgozói; a művelet az üzemegység vízzel hűtését hivatott segíteni – adta hírül tegnap Japán Kjodo nevű hírügynöksége. A jelentés szerint az eközben az atomerőmű köré vont húsz kilométeres sugarú veszélyzónán belül fekvő Kavaucsi falu 92 lakója térhetett haza védőöltözékben. Két órájuk volt arra, hogy egy 70-szer 70 centiméterszeres műanyag dobozba pakolják a legszükségesebb holmikat.
Kan Naoto japán kormányfő bejelentette, lemond miniszterelnöki fizetéséről, valamint egyéb jutalmairól mindaddig, amíg le nem zárul a válság a fukusimai atomerőműben. – A Tepco áramszolgáltató céggel együtt a kormányt is nagy felelősség terheli ezért a nukleáris balesetért energiapolitikája miatt – indokolta lépését Kan Naoto.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.